Poradna Clatronic BQS3508 Barbeque

Autor: | Vloženo: 25.11.2015 000 21:35 | Témata: Poradna Clatronic BQS3508 Barbeque

Je tento gril opravdu 100% účinný?

Dle specifikace se příkon rovná výkonu, z čehož vyplývá, že tento gril má 100% účinnost. Toho však v praxi většinou nelze dosáhnout. Na ugrilování kuřete do zlatova potřebuji 228kJ. Při výkonu 2kW triviálním výpočtem dostaneme, že k ugrilování kuřete do zlatova nám stačí 114s, což je v praxi nemožné.

  • Filip Osel

    Filip Osel

    25. listopadu 2015

    Vážený pane,
    s politováním si dovoluji upozornit na vaši neznalost.
    Zdáte se jako zabedněný matematik-profesionál, který vůbec nepočítal s několik zásadními věcmi.

    1) Podle Speciální teorie relativity musíte do všech vašich výpočtů zavést relativistické vzorce, namísto zastaralých Newtonovských
    2) Nezmínil jste rovněž Skupenské teplo tání a veškeré jeho důsledky na proteiny a sacharidy uvnitř vašeho budoucího steaku, spálíte tak více tepla
    3) Smykové tření a valivý odpor masa klouzajícího po čerstvě vyleštěném rožni také hraje roli, maso se bude proékat nerovnoměrně
    4) Elektromagnetické vlny vysílané rožněm, který zde působí jako vysílací anténa zvyšuje celkovou tepelnou náročnost, spálíte tedy o hodně více tepla a ještě budete sousedům rušit Wi-Fi

    Když to celé sečteme, vyjde nám přibližně (1,8 π / 10 na mínus druhou) sekund.
    Experimenty ověřují, že tento výsledek je mnohem reálnější než ten Váš.
    Děkuji, že uznáte mou inteligenční převahu a nebudete se již pouštět do podobných exprimačních výlevů, ty si, prosím, nechte pro svou choť.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • los kokos

      26. listopadu 2015 - los kokos

      Vážení pánové,
      nevím, kdo má komu co kecat o nějakejch zabedněncích. Jste oba pěkný paka. Použiju-li selskej rozum, tak je jasný, že se kuře za dvě minuty neupeče. Já vim, že dám kuře péci, skočím si pro pivo, podívám na večerníček a potom vím, že kuře bude akorát. Pane Osel (máte docela trefné jméno), nakolik jsou jsou zásadní věci, s kterými pan Rygl nepočítal nemohu soudit. Proto Vás žádám, abyste mi předložil výpočty. O tom, jestli gril ruší sousedům Wifi pochybuju, protože když griluju, tak chytám sousedovu wifinu líp jak svoji, takže nevím, jak jste na to přišel. To že Vám vyšly dva výsledky je taky nějaký divný, ne? A ještě ke všemu ten první výsledek je zapsán dost nešťastně (nevím, proč používáte symbol stolu místo čtyřky). Vsadím se, že byste oba dva na tom grilu připálili i vodu. Inteligenční převahu má asi pan Osel, ale stejnak máte oba IQ tykve.


    • Bohumil Pobožný

      26. listopadu 2015 - Bohumil Pobožný

      Bratři!
      Nekřiže svá ústa v této šarvátce, neboť člověka poskvrňuje právě to, co z něj vychází! Jsme přece všichni bratři v Kistu, lepší je tedy uznat svou vinu při neznalosti všech částí pece a jít šťasten domů, než se tu oddávat zlému!

      Proto se nad tímto sporem zamysleme z hlediska věčného života, z hlediska teologického. Z tohoto hlediska nabývá tento spor skoro až theodiceálního výzamu a nelze jej proto brát čistě farizejsky. I přesto si všam myslím, že na tuto existenciální otázku grilovaného kuřete se dá odpovědět

      1) Stoicky, že grilovanému masu je rušení wi-fi někde, třeba u sousedů, jedno
      2) Marxistickým materialismem, že grilované maso naší ideologii sloužit nebude, takže ho musíme zničit tak jako tak
      3) Z hlediska osobního prožitku kuřete se týkajícího, neboť velmi záleží na tom, kdo griluje i na tom, kdo je grilován
      4) Pragmaticky, že kuře a jeho bayblaydování nám jsou platný jako sáňky v létě
      5) Sektářsko-právně, že z hlediska grilovaného to je všecko prašť jak uhoď, a to i přesto, že soud je záležitostí Boží
      6) Z ekologicko-animistického hlediska, že i grilované maso má právo na důstojné zacházení a ne na rušení wi-fi či smyky po grilu.

      Dále si dovoluji připomenout, že ten stůl je mi povědomý většinou se vysktuje ve školních lavicích v nápisu πča, ale nepovedlo se mi tento zatím rozšifrovat.
      Dále nemohu pochopit, proč řešíme toto konzumní téma sedící spíše na obžerství do nebe volající, než na odbornou diskuzi.
      Ale dá-li Pán, třeba se tu přidá i někdo, komu záleží na výsledku (grilované maso) a nebude to vegan, kterému záleží na výsledku (nicneříkající číslo).

      Děkuji, ale myslím, že tato diskuze je již uzavřena, svým přívalem jsem dozajista sebral vítr z plachet vašich argumentů, chabých jak domy na písku.

      Následuje citace ze závěru první sloky kancionální písně číslo 401:
      Voň krásně, z grilu ke stolu,
      čest, sláva, masu na grilu!


    • los organspielos

      28. listopadu 2015 - los organspielos

      Vaše vysokopřeosvícenosti pane Bohumile. Jste jistě zdatný teolog, ale na nic z toho, co říkáte se nikdo neptal. Nebojte, nejste jediný, podobné poslouchám každou neděli. Všichni bratři v Kristu, kromě Vás, řešili účinnost grilu. Je mi jasné, že Vám nosí farníci kuřata již ugrilovaná, proto je Vám kuře bližší než gril. Věřte však tomu, že na tom, co jste přečetl, byste kuře v pohodě ugriloval, možná by vám zbyl celý Jirásek na zbytek drůbežárny. Já se přidávám k názoru, že je zde mnoho faktorů, které znemožňují upečení kuřete za 114s. Z dlouhých zimních mší vím, že ač na sebe celou dobu pouštím přímotop, tak se nikdy neupeču. Doporučuji proto negrilovat kuře v zimě v kostele, protože jsou zde tepelné ztráty rovné nekonečnu. V gotických katedrálách jsou ztráty ještě mnohonásobně vyšší. Občas se i stane, že proud zamrzne v zásuvce a musíte použít benzínovej teplomet, aby rozmrznul.
      Bližší výsledek mi je určitě grilované maso. Osobně mám nejradši, když vypiju vypečený tuk pomocí píšťaly Mixtura a1, kterou použiju jako brčko. Také není od věci, když biskupství ukápne trochu peněz a po mši je nějaká pěkná žranice. Tam musím souhlasit s panem losem kokosem, že chybí už jen pivko a večerníček. Podle teorie pana Osla, vždy kolem kostela v době mše všichni grilují, protože jsem ještě nikdy nechytl wifinu, abys se podíval, co se má hrát. Bohuš, co dodat k vašemu závěru? Aleluja! Narodil se!


  • Dr. Zlatistý

    Dr. Zlatistý

    29. listopadu 2015

    Ale no tak, pánové...
    Už Vás tady všechny do jednoho vidím, jak pečete kuře do zlatova.
    Kde tam to zlato chcete sebrat? Jediný kov, který tam bude, bude možná železo, olovo, trocha rtuti, hliníku a pár dalších těžkých kovů.
    A neexistuje žádná reakce, která by z železa udělala zlato. Neleží ani ve stejné skupině ani periodě. Zlato má oproti železu sice větší elektronegativitu, ale na redoxní reakci by byl zapotřebí jeho elektrolyt, (který se dá vyrobit výhradně jen z platinových kovů,) ale díky své tvrdosti na Mohsově stupnici by zlato příliš neodolalo, je tudíž pro kuře na grilu NEVHODNÉ. A jak je mi dobře známo, o výrobu zlata z levnějších kovů se mí drazí předchůdci snažili už dlouho, ale bezúspěšně. Celá století strávili hledáním bájného receptu na "zlato skoro zadarmo".
    A pokud si Vy, zrovna VY, naivně myslíte, že právě Vám se povede ugrilovat kuře ze zlata, jsem nucen konstatovat, že jediný kov, ze kterého jste Vy, není zlato, ale Praseodym!

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • los zedníkos

      30. listopadu 2015 - los zedníkos

      Ajaj, tady je zas někdo chytrej jak zednická lžíce. Víte, pane, tady se bavíme o podobnosti barvy, nikoli materiálu. A i kdyby, když přijdu k večeru z šichty, tak mi bude zlatý kuře platný jak inženýr s lopatou. Jestli je gril účinnej, nebo ne mi je vcelku jedno, mám asi 15 let nataženej kabel od sousedů. Ptáte se jak? Jednoho sychravého podzimního večera jsem s kámošem elektrikářem navštívil tak trochu na tajnačku sousedy, našli jsme kouzelnou krabičku, já jsem vykopal mělkou rýhu, kámoš to napojil, zahladili jsme stopy, dali jsme již ani nevím kolik piv a bylo to. Pane losi organospielosi, to že nechytáte v kostele wifi je podle mě tím, že dřív se dělaly silnější stěny. To si vzpomínám, když jsem potřeboval provrtat kostelní zeď, tak jsem musel vrtat z obou stran, protože v ČSSR nebyl dostupný tak dlouhý vrták. Jenže se mi nedařilo natrefit na protější vrt. Došlo to tak daleko, že tam teď mají nový boční vchod... Gotický katedrály, to je průšvih, jednou jsme tam v zimě míchali beton, ale z důvodu absence zásuvky jsme museli použít benzínový generátor. Za půl hoďky jsme to tam tak vyhulili, že se tam nedalo bejt, ale kosa tam byla pořád stejná. Pane telolog, mě se líbí ten bod 4) v něm se docela našel, ale zbytek vašeho pojednání je nám opravdu platný jak sáňky v létě. Pane Osel, vy mi připomínáte takový ty inteligenty, co mi pořád vykládaj o tom, že beton má bejt 1:3, ale že to je hmotnostně a ne objemově a že cementu má takovouhle hustotu a písek jinou, a že to je strašně složitý. Pak přijdou na stavbu a nepoznaj písek od cementu...


  • Čistomila Školní

    Čistomila Školní

    1. prosince 2015

    Nevím jak vy, ale řešit barvu kuřete není to nejzásadnější.
    Mnohem důležitější je vědět, jak to z toho grilu půjde dolů. Cif to nevezme, Jar je taky v hajzlu takže bych možná volila Savo. Ze svých zkušeností ze školní jídelny vím, že když se něco dělá, je u toho bordel, kterej musím uklízet, a tohle bude pěknej bordel, už jen podle toho, jak jste zaneřádili tuhle diskuzi se dá usuzovat, že ten gril by byl fakt echt zasviněnej. Ale to nikoho z vás nezajímá, co? A ještě byste si připadali jako děsný koumesi, že jste zas na něco kápli. Ale chtěla bych vás všecky do jednoho vidět u nás při šichtě, když tam chodí tolik malejch smradů, co nesněděj víc než se vejde na dlaň a jen to rozvrtaj. Co byste s tím dělali?
    Souhlasím s panem zedníkem, co můžeš nechat, nech ležet, a co můžeš obejít, na to se vyser. Ale ještě že nemáte žádnou ženskou, chudinka by musela čistit ten váš hokus-pokus expekrement a ještě by při tom přišla o zdraví! Kdepak, chlapi a vaření! Bez návodu neuvaříte ani čaj, zato keců máte plnou hubu...
    A víte vy co? Vsadím všechny zbylý knedlíky od oběda, že kdyby před vás dali mixér, použili byste to jako vrtačku!

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • los dlaždičos

      3. prosince 2015 - los dlaždičos

      jestli si myslíte, že to co jste doteď slyšeli, že to bylo jako vostrý, nebo co, tak se pletete.... v porovnání s tím co teď přijde to byla dětská pohádka
      _______________________________________________________

      Ty vole, to jsou starosti. Jak to z toho půjde dolů? Když se vám zasere gril, tak po něm mrdněte íčkem, když to nepomůže, tak zkuste metrovej obrubák, to by u těhlech čínskejch sraček mělo bohatě stačit. No, a když máte gril rozmrdanej, tak se podíváte, kolik stojí novej a vyserete se na grilování, radši se vmísíte mezi grilující sousedy. Zedník, jestli ti zas nějakej zpičenej pičus bude vyprávět o betonu 1:3, tak ho pošli za mnou, já mu ukážu, čemu se ještě říká beton. Kdyby hrozilo, že ti zajebaní sousedi najdou kabel, tak řekni, já to tam vydláždím ať držej piču. Ty, ajnštajne Zlatistý, ještě chvíli takhle kecej a domluvím se se zedníkem na tvém zabetonování. Aspoň se ušetří na karisíti. A víte vy parazmrdi co? Vraťte se mámě do kundy, ať vás fotr přemrdá.


  • DOMINikA GENERÁLOVÁ

    DOMINikA GENERÁLOVÁ

    4. prosince 2015

    A je to tu zase... Zase si tu nějaký šovinisti musí honit ega na nějakým grilu, místo toho aby konečně přiznali, že ani na tohle prostě nestačí. Vidím to kolem sebe pořád, každej den narážím na takový zabedněnce, kteří nevidí nic jen sebe a svoje zájmy, rozumí jen tomu, co je baví a sprostý jsou jak dlaždiči, jen co je pravda.
    A nejhorší je, že když si vezmete něco do tý svý zabedněný palice, tak vám to z ní nevytluče nic,no možná jen nějaká žena, po který budete touhou umírat, ale ani tohoto vnitřního výkonu nejste schopný, protože jedinej výkon, o kterej vám jde, je, jak dostat slušnou nějakou ženu do postele a pak se udělat.
    Nemáte nikdy lepší hodnoty než ty, který si sami uděláte. Ale to není to co vám přísluší. Tím že jste všichni do jednoho prasáci, opomíjíte jedinou hodnotu, o kterou má cenu opravdu bojovat.
    A buďte rádi, že vám tupcům to prozradím, je to ŽENA, ta je totiž váš největší dar, jediná, komu byste měli sloužit, u nohou prosit a žadonit o drahocennou pozornost, o niž byste měli usilovat, a ne ji chtít pro sebe, ale nechat jí největší možnou volnost, protože tu a vaši neskonalou lásku si každá žena zaslouží a vy jí to musíte dopřát, takovej je úděl muže, aby obskakoval svou milovanou ženu, aby ji na rukou nosil a staral se o ni, aby byla po všech stránkách zajištěna a šťastná, i kdybyste pro ni měli pracovat dvacet hodin denně a zbylé čtyři hodiny ji různě obveselovat a různě ji uspokojovat, i kdybyste jí měli sehnat milence, který by splnil všechna její erotická očekávání i nejtajnější tužby, i ty, na který vy rozhodně nemáte koule!

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • los mrtvol odklízečos

      7. prosince 2015 - los mrtvol odklízečos

      Paní Čistomilo, vaše starosti bych chtěl mít. Jsem diplomovaný specialista v oboru: "shromažďování zbytků těla po železničních incidentech" Mám více než dvacetiletou praxi a nemohu se než zasmát tomu, že nevíte, co se zašpiněným grilem. On totiž ten gril má nepřilnavý povrch. Tam stačí omýt vodou, když to nepomůže, zkuste vapku, když ani to nepomůže, tak dejte na dlaždiče. Nepokoušejte se s ním však přijít do sváru, protože byste mohla vypadat jako většina mých "zákazníků". No, a teď si představte, že ten můj "gril" nemá nepřilnavej povrch, má různý záhyby a ještě ke všemu tam máte nasranýho strojvedoucího, kterej vám hulí pod nos jednu za druhou, protože má zpoždění a nemůže s tím nic dělat. Lidi z vlaku jsou nasraný (teda až do tý doby, kdy jim řeknu, ať mi jdou pomoct nebo ať mlčí navždy). Já už jsem několikrát navrhoval, aby se dělaly čumáky mašin z teflonu, ale bylo mi řečeno, že se více vyplatí mě platit za úklid než zavádět teflonové čumáky. Narozdíl od vás nemůžu používat obrubníky, protože mi bylo řečeno, že se více vyplatí lokomotivu umýt, než kupovat novou, za čež jsem rád, protože mám kšeft. Jen nemám fixní pracovní dobu, protože neprošel můj návrh na sebevraždy mezi 8:00 a 12:00. Prý je lepší mě platit za pružnou pracovní dobu než zavádět toto opatření. S těma malejma smradama bych věděl, co s tím. Až budu mít málo kšeftů, tak to házejte pod vlak. Budete-li mít zájem na dlouhodobější spolupráci, tak se domluvíme osobně.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.