Poradna Zahradní grily


Autor: | Vloženo: 17.05.2016 000 07:11 | Témata: Poradna Zahradní grily

Rozdíl mezi litinovou mřížkou a nerezovou?

Dobrý den, dívám se, že některé grily mají nerezovou a jiné litinovou mříž, některé jejich kombinaci. Je to k něčemu dobré? Která je lepší?

  • 17. května 2016 - Oficiální zástupce obchodu Homeware.cz

    Dobrý den, děkujeme za otázku.

    Litinová mřížka lépe vede a akumuluje teplo, dělá výraznější grilovací stopy (hnědé proužky) a fajnšmekři jí dávají proto přednost. Zpravidla je také složená z lamel ve tvaru V, které po otočení fungují jako flavorizér, tedy zachytí část šťávy a nechají ji odpařovat těsně pod grilovaným masem.

    Litina se prodává buď holá, nebo potažená smaltem. Holá litina má tendenci rezavět, je potřeba ji čistit před vystydnutím a po použití naolejovat. Kdo litinu miluje, klidně to podstoupí.

    Nerezová mřížka o něco hůř vede a akumuluje teplo, takže se tak dobře nerozpálí a neudělá tak pěkné hnědé stopy na mase (nebo zelenině). Naproti tomu nerezaví a velice snadno se myje.

    Rozdíly v chuti nebo vzhledu masa na obou mřížkách ale pravděpodobně vidí spíš detailisté a puntičkáři, pokud se nechystáte udělat z grilování smysl svého života, je docela možné, že pro vás bude nerez lepší právě kvůli životnosti a údržbě.

    Další plynové grily a další informace najdete třeba zde: http://www.homeware.cz...

    Mějte se hezky :-)
    Homeware.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne
  • 17. května 2016 - Oficiální zástupce obchodu Kamna-Grily.cz

    Dobrý den,

    pokud myslíte rozdíl mezi Sear grate (http://www.kamna-grily.cz... ) a klasickým roštem (http://www.kamna-grily.cz... ), pak je rozdíl v tepelných vlastnostech a údržbě.

    Litina obecně mnohem lépe udržuje teplo, což je při grilování úžasná vlastnost. Například při grilování větších kusů masa se při vložení do grilu rošt neochladí. Sear grate také vytvoří na steaku klasickou mřížku.
    Litinový povrch také není tolik náchylný na připalování. Po grilování většinou stačí jen vyčistit kartáčem (http://www.kamna-grily.cz...) a tím je údržba hotova.

    Naši zákazníci volí většinou variantu klasického roštu s vyměnitelným středem, do kterého lze vložit případně litinovou mřížku nebo další GBS systém od Weberu (pánev wok, litinový tál, pizza kámen, stojan na drůbež, případně další vybavení).

    Některé grily mají již v základu (např. nejoblíbenější gril, na kterém griluje i Zdeněk Pohlreich http://www.kamna-grily.cz... ), z plynových pak například Weber Spirit (http://www.kamna-grily.cz...) .

    Pokud jste z Prahy, přijďte se nezvázaně podívat k nám do prodejny a my Vám rádi vše ukážeme a vysvětlíme. Případně si stáhněte náš e-book, ve kterém se dozvíte, jak správně vybrat gril, jaké jsou metody grilování, jak efektivněji grilovat, atd. http://www.kamna-grily.cz...

    Přeji krásný den
    Lucie

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.